Pencinta diriku

Pages

Saturday, April 9, 2011

Roda-Roda

.Assalamualaikum.

Sudah agak lama aku tidak berbicara panjang di laman ini. Bukan apa, banyak idea sebenarnya tapi bila tekan new post...terus hilang ilham..haih..Tapi takpe, kerana Dora datang lagi !! hehe Ok kembali serius, kerana aku nak berbicara hal yang serius. Serius? seserius blogserius. Mengenai kehidupan aku selama lebih dua tahun di bumi Johor. Aku akui, ia bukan suatu hal yang mudah. Penuh ranjau dan duri.

Aku rasa, aku banyak belajar tentang perangai (pe'el) manusia berbanding pelajaran ku di sini. Ya, true no doubt. Macam-macam aku rasa sepanjang tempoh ini. Seperti haruan makan anak, makan kawan dan banyak lagi. Tapi aku tabah, syukur ke hadrat Allah masih ada yang sayangkan aku. Menjadikan aku lebih dewasa dan matang bila membuat keputusan. Aku marah bila ada orang dengki padaku. Tapi apa harus aku buat? melawan bukan caraku, aku hanya diam dan mencari penawar bagi segala kedukaan. Aku redha, pasrah menempuh hidup ini.  

"Kalau orang mengata kita, kita senyap je
sebab pahala mereka datang pada kita 
dan dosa kita pergi pada mereka.."

p/s : Kalau dah susah sangat, kita bakor jer ! haha

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...