Pencinta diriku

Pages

Sunday, February 27, 2011

I am a programmer


sometimes it happens ^ ^

Tanya sama pokok

Oh kau telah mencuri,
seluruh hatiku,
dan kiniku minta,
kau pulangkan semula,
kerna ku tak mahu,
cintaku dimiliki,
orang yang tidak mengerti...

tanya sama pokok,
apa sebab goyang,
nanti pokok bilang,
ada monyet yang goncang

huh hah hah: kata monyet..

Thursday, February 24, 2011

Linux Operating System

Assalamualaikum.. :)
.
$ ls -f

Hari ni bertempat di lab MSM berlangsungnya oral kuiz Operating System (OS)..petikan dari pelajar bernama Zahidah adalah seperti berikut:

Madam:   Hm..ape jawapan no. 1?
Zahidah:   No. Linux is not Unix. Linux is actually evolved from Unix. Linux did not
                have any original Unix source code but it was implement to meet Unix 
                specification so that it will looks exactly like Unix. So, we can say that 
                Linux is a clone of Unix. Linux share the same architecture as Unix but 
                different in the design and thedevelopment. Linux is a open source OS  
               such as windows and Unix is a Licensed OS such as DOS.
               (google answer)
Madam:   Awak biar betul Windows tu Linux?
Zahidah:   Bukan ke puan? Habis tu Windows tu Unix ke?
Madam:   Ye ke? (sambil gelak) Mana awak dapat jawapan ni?
Zahidah:   Internet la puan (huhuhuhuhu)
Madam:   (gelak lagi) nanti awak cari jawapan balik.
Zahidah:   (huhuhuhuhuhu)

Akhir kata: Alamat fail oral kuiz aku....nyahnyahnyahhhhh......
Dapatan: Jawapan internet menipu gak kadang-kadang....hahahah

Sunday, February 20, 2011

Rehat dan Rawat [R & R]


Behind the hustle and bustle of daily routine as a student
.
.
.
we need to take some time to relax and chillex our body as well as brain
.
.
.

Wednesday, February 9, 2011

Hidung bersalin Kulit

Assalamualaikum :)

Hari ini genap 6 hari aku demam. Hari ini jugak aku pergi PKU (pusat kesihatan universiti) dan telah pun selamat berjumpa dengan doktor. Miracle isn't it?? aku ni dah la jenis manusia paling malas sekali nak pergi ke klinik. Sampai sekarang pun aku tak dapat nak identify apa sebabnya.

*mungkin dulu time kecik-kecik aku frust sebab tak dapat jumpa doktor yang handsome,

*atau aku takut doktor tu nak makan aku,

*atau aku takut nanti kena inject,

*atau aku takut dengan keadaan klinik/hospital yang menyeramkan

*atau aku takut nanti doktor tu fikir aku ni buat-buat demam je...

hahahah....alasan terakhir memang tak ley blah. Mesti korang pelik, dah 6 hari demam, sekarang baru nak pergi klinik. Entahlah aku takde jawapannya. Mungkin sebab sekarang baru aku free kot. isnin, selasa, rabu kelas penuh sampai petang dan malam and aku malas nak ambil MC. hehe ok poyo ayat yang last tu. Bajet budak rajin.

So, sesampai je aku kat bilik doktor tadi terus aku ceritakan apa masalah aku. doktor pun check la temperature and tekanan darah aku. doktor kata temperature aku 36 C. Doktor kata demam aku jenis On-Off. kadang datang dan pergi....ceh, macam lagu plak...hehe lepas doktor check tekanan darah aku, die kata tekanan darah aku tinggi. Then, die tanya pukul berapa tidur semalam. Aku jawab pukul 1. hem..tidur lewat pun boleh meninggikan tekanan darah ek. Baru aku tau. Memang semalam tak boleh tidur kot. Sesak nafas, hidung tersumbat sampai aku online pun berdiri.Sebab bila duduk pun hidung rasa lemas. Tapi dah jumpe doktor tadi, aku rase lega sangat.hee.. Oh ye, doktor check tekak aku agak merah...well, memang sakit pom.hehek

Doktor tu pun memberi preskripsi yang sepadan dengan sakit aku.

*Diphenhydramine Expectorant (ubat batuk/kesan mengantuk)

*Paracetamol 650mg (demam/tahan sakit)

*Multivitamin Tab (vitamin lah...sudah jelas di situ)

*Chlorpheniramine maleate 4mg (selsema/alahan/kesan mengantuk)

*Erythromycin Ethylsuccinate tablet USP 400mg (antibiotik.mesti dihabiskan)

*Dextromethorphan Hbr loz (ubat batuk dan sakit tekak.dihisap)



Huh..banyak giler ubat. Besar-besar pulak tu....ape la nasib kan. Dah sakit tu buat cara sakit okies?

Till then............................................................................................................zaza

Tuesday, February 8, 2011

Mana Nak lari, Mana Kau Nak Sembunyi?

Mana nak lari,
Mana kau nak sembunyi,
Kini kau seorang sajaa....

vah vah vah....lagu OST Magika masih terngiang2 dalam kepala aku....yeap, cerita fantasi muzikal tu istimewa sangat bagiku..seronok layan semua llagunya..

Sudah beberapa hari aku demam..suara pom ala-ala ella...nak nyanyi sikit...boleh la, boleh la....aisyy boleh blah plak kata kau?tak kira, nak nyanyi jugak..

Hati ini hancur dan luluh keranamu,
hati ini hancur dan luluh keranamu,

oh yeah! my husky voice...yummy...cedapkan?hehek..well, sedang mengubati hati,emosi dan jasmani terhadap demam yang melanda bercampur dengan assignment yang melambak...tak termasuk kuiz oh no! i got test next week...ash!

tehee..kita hentikan sebentar perbualan yang memberi elemen penekanan kepada pembacanya itu, hehe. Hari ini birthday shea shahirah rupenye....happy birthday gurl!! i just love your passion in fashion..keep it up...

"All is Well"

p/s: gamba tiada kaitan dengan entry yang ditulis...sekian :P

Monday, February 7, 2011

^-^

.
..
...
"Everything Happens For A Reason"




Sebelum tidur, Maafkan Semua Orang, Dengan itu hati kita 


 (: akan TENANG :)

Sunday, February 6, 2011

Masihkah kau ingat?


Masihkah kau ingat
Pada waktu itu sekuntum bunga mekar
Kuselit ke rambutmu

Masihkah kau ingat
Ia menjadi mimpi dan menjadi rindu

Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama

Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat


Saturday, February 5, 2011

Disabled right click.

Ramai yang tanya aku macam mane nak wat disabled right click macam blog Fatin Liyana , oh! tidak atau Telordibasuh. aku dah ade jawapannye sekarang....credit to ohazreenazeman yang bagi tutorial ini. korang boleh pergi pada link yang aku bagi tadi.


atau aku ringkaskan di sini:


Design>add html/javasripct and paste this code


korang boleh tukar ayat di "Masukkan Mesej Anda Di sini"
enjoy ! :) 


updated: ade budak ni cakap kat aku:-


A-    kau ajar camne nak disabled right click, kau punye dah disabled, macam    
       mane aku nak copy??
Z-    muahaha (ketawa kecil)........................
       ..................
Z-    dot dot dot aku fikir panjang....... hee....idea ! memang dah tak boleh nak  
       right click blog aku,  
       so kalau nak copy korang hold klik ctrl-C okies?

Tuesday, February 1, 2011

Clarify

Assalamualaikum..well lately banyak hal yang berlaku even dalam satu hari je..patut la matt zuckerberg nak tutup dah fb...Facebook memang dah tak boleh nak dibendung lagi...erm, aku bukan nak cerita pasal hal penutupan FB ni....cume aku nak wat clarify sikit pasal profile fb aku..


ok, i admit bile bace memang nampak cam serius je kan...hehehe siyes la ni beb...aku bukan jenis memilih kawan, jauh lagi membuang kawan..lagi pun aku ni bukan ade ramai kawan pom...cukup la walaupun sikit kawan..harap2 berkawan sepanjang hayat...aminn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...