Pencinta diriku

Pages

Thursday, September 29, 2011

Keep in mind

Sekali aku tak percayakan kau, sampai bila-bila pun begitu. Trimas.

Monday, June 20, 2011

Release please

Check out fun and awesome youtube video. nice catch!


First time tengok video ni, ama like OMG awesome dude. abaden, this is fake buddy.




Ingatkan real jer.Khairul Fahmi kena lempang tu.ok just act.




Ada Johan.hehe




No other words but muahahahahaa

Sudah mendaftar sebagai pemilih?


Rekod tidak ditemui. Tak daftar lagi noks.

Saturday, April 30, 2011

Thursday, April 21, 2011

You're like my bantal busuk, always there to comfort me






I'm full of emotion today..
Until you made my day..
Thank you so much dear..

Wednesday, April 20, 2011

Today is Thursday

Alright buddies, today is Thursday and tomorrow is Friday. We can sing Friday, Friday, Friday song tomorrow...lalalala





I noticed that tomorrow I will go back to Parit Raja. Coz it has been a week since I leave my study there. It’s a study leave right? Suppose to leave it for a while. Ok it’s a joke. Bad joke. This coming Tuesday is my first paper for this semester. I can’t wait. Muahahahaa

Friday, April 15, 2011

Kenapa mata saya bengkak, saya tak mengintai orang mandi pun.


Balik dari dating bersama cik raihan tiba-tiba mata aku rasa pedih semacam,shit! Bangun pagi-pagi tengok mata aku peh...bengkak syiot....yang peliknya apasal la mata aku bengkak tanpa sebarang petanda.Musykil di situ. Nak kata aku mengintai orang mandi? ehm....mana maunyer....Orang cantik lagi bergaya macam aku ni jatuh saham la beb kalau mengintai orang mandi....lain lah kalau macam Dennis Oh....ehem! korang isi tempat kosong la...huhuhu










Sedikit sesi photographer bersama best buddy since secondary school ok. :)

Coach darling




Tiru macam saya




Saya beli happy meal, saya ok




Dapat test 3D to view samsung plasma





erkkk...




Its time for makeover girls!




Nak duit, nak duit ..




Wednesday, April 13, 2011

Bila aku boring aku update blog

Assalamualaikum..

Muka happy tak hingat tu....jom kembali ke sekolah.ayuh ! Tak tau ape hangin cik wani arini nak begambo plak die pagi-pagi....nasib baik pagi tadi muke suci bersih berseri-seri bak kuih puteri ayu.lalala..dalam pic ni aku nampak cam nice je kan...muka innocent, kulit putih melepak, bibir merekah bak delima, tudung kiut ala-ala Tok T..peh...tu korang belum dengar lagi suara aku tu...bak buluh merindu-rindu....ok korang boleh muntah sekarang.haha

Tuesday, April 12, 2011

Yang menyambut tak disambut

Assalamualaikum....ade orang tak?

Ahaa...this is not picture taken from google image ok. Original picture and original cheese cake...nyum nyum la...lembut seperti kapas, rasa yang sedap sehingga umph! kalo korang tak terliur jugak tak tau la ceq nak kata apa.. Kek ini sempena habisnya kelas dan selamat belajar untuk minggu belajar minggu depan...ok aku tipu. Memang nak makan sesaja je...ngidam..hehehe

Monday, April 11, 2011

Tamat sudah persembahan projek akhir bagi sem ini.

Assalamualaikum

Tengah hari tadi maka tamat lah presentation ku pada sem ini. Peh, lega dowh..Beban semua dah lepas. Sekarang masanya untuk struggle for final.But before that, better we go for holiday first.hehe hari khamis ini aku nak balik umah dlu. Lepak-lepak sampai lebam, shopping-shopping tapi tak beli pape and do all those crap stuff.hihi Balik nanti nak study betul-betul...maintain 3pointer, nak sambung master (tekad ku) :)


Saturday, April 9, 2011

Siapa yang tengah rindu, sila angkat tangan macam sayer ~


Dulu kita satu jiwa, satu impian,
Susah senang kita bersama,
Namun itu semua,
Hanya sementara,

Hanya lagu yang menjadi ingatan,
Hanya lagu yang menjadi kenangan,
Seandainya masa itu kembali semula,
Inginku memiliki lebih dari tu,,

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir,
Ku terima perpisahan ini,
uuuh..

Roda-Roda

.Assalamualaikum.

Sudah agak lama aku tidak berbicara panjang di laman ini. Bukan apa, banyak idea sebenarnya tapi bila tekan new post...terus hilang ilham..haih..Tapi takpe, kerana Dora datang lagi !! hehe Ok kembali serius, kerana aku nak berbicara hal yang serius. Serius? seserius blogserius. Mengenai kehidupan aku selama lebih dua tahun di bumi Johor. Aku akui, ia bukan suatu hal yang mudah. Penuh ranjau dan duri.

Aku rasa, aku banyak belajar tentang perangai (pe'el) manusia berbanding pelajaran ku di sini. Ya, true no doubt. Macam-macam aku rasa sepanjang tempoh ini. Seperti haruan makan anak, makan kawan dan banyak lagi. Tapi aku tabah, syukur ke hadrat Allah masih ada yang sayangkan aku. Menjadikan aku lebih dewasa dan matang bila membuat keputusan. Aku marah bila ada orang dengki padaku. Tapi apa harus aku buat? melawan bukan caraku, aku hanya diam dan mencari penawar bagi segala kedukaan. Aku redha, pasrah menempuh hidup ini.  

"Kalau orang mengata kita, kita senyap je
sebab pahala mereka datang pada kita 
dan dosa kita pergi pada mereka.."

p/s : Kalau dah susah sangat, kita bakor jer ! haha

Wednesday, April 6, 2011

I say ooah, I love u Moah ..

I Like u from the start,
                      u Melt my Icy-heart,
                                                   and now its Burning Hoot~~

Monday, April 4, 2011

Aku suka kenyataan Jimmy Shanley..

Assalamualaikum,
Selesai menyiapkan tugasan,aku sempat menyelak akhbar Metro. Kisah tuntutan kembali taat terhadap isteri Jimmy Shanley telah menarik perhatian aku.

 "Walau sekaya, secantik, sebijak mana pun isteri, suami masih di tempat pertama. Jika dia ingkar perintah suami, dia mengingkari perintah Allah"


Memang Terbaiklah. you go man !

Sunday, April 3, 2011

Saturday, April 2, 2011

Nawaitu harus diletakkan pada koordinat dan paksi yang tepat ")

..Assalamualaikum..
.

Pengalaman hari ini mengajar kawan-kawan satu Uni, satu Kediaman tentang Adobe Photoshop dan Macromedia Flash..
.
Sesi penyampaian cenderahati ")
.


Tenaga pengajar bergambar bersama AJK biro penerbitan
.



Wednesday, March 30, 2011

Pesan mak aku

Assalamualaikum,
Malas nak update panjang-panjang just nak remind myself dengan nasihat yg selalu mak aku bagi iaitu:

"Lawan perasaan mengantuk tu"

Ahaa..yes aku mengantuk tahap gaban ni. Padahal cukup dah tidur semalam. pekedehal plak an. Antara tips yang aku selalu amalkan bila rasa mengantuk:

1. pedepam! pap~ aku on facebook la.hehe (padahal tak ngantuk pun still on) poyos

Tapi tup-tup bila on FB tengok buffer lama sangat, sawan gak aku..last-last mengantuk blik.huh!

2. Aku buka ceciter ceciter korea..err tapi tips ni bertahan 5-10 minit je, pastu boom!


citer ni sweet sgt, hero die manis mcm gula-gula ^ ^


3. Ahaa..ni tips terakhir dari mak kiah. Mak Kiah selalu pasang lagu head banging    je kalo da ngantuk sgt,...pastu confirm segar balik dek. Hantuk-hantuk kepala cam orang hilang akal.kus-kus.. 



cuba la bawak mengaji sikit dapat jugak pahala kan. ini dok~~P

p/s: er,tadi janji taknak tulis panjang-panjang? dush2!

Tuesday, March 29, 2011

Monday, March 28, 2011

Street Soccer

       Assalamualaikum,
hern...sebelum internet menjadi makin slow, sebelum assignment memanggil-manggil aku untuk dibuatinya baik aku update cepat-cepat. Last weekend boleh dikatakan sangat menggembirakan hati tuan punye blog zadcni.blogspot.com karena telah menyertai program Minggu Pelajar Tanpa Asmara.teeetttttt!!! tanpa asrama actually. Well, yang paling best sekali aku berkesempatan untuk menyertai street soccer dibarisi pemain-pemain gagah dari Kolej Kediaman Perwira iaitu kak dek, kak fad, kak wa, ena, ety, wani, dalila, kak khairul mimi che mat, dan ramai lagi la.


pukul 8 da tercangak..padahal pukul 10 baru start
.
.
.



Yeah..memulakan langkah besar-besaran
.
.
.



haha...nampak tak dorang tendang ape tu??
.
.
.



kak wa injured, wani bleh senyum lagi?hehe
.
.
.



kak wa bersama kasut koyaknya
.
.
.



kak koy injured,nyaris di hantar ke hospital bp :P
.
.
.

Paling tak bleh blah tu kan, tempat pertama, kedua, ketiga and keempat semua kitorang bolot.kah kah..beruntung betul tak sengaja join ha....RM180 beb....nanti nak open table la.huhukk








kami dan sume medal yang diboloti.wuahaha
.
.
.

p/s: Kenapa ada orang panggil nota kaki? ku tak paham betoi la..

Monday, March 21, 2011

Dilema Majoring

*sigh

Sape tak rase di dalam dilema beb. Ini soal masa depan. Apa aku nak jadi in future. Kadang-kadang takut jugak dengan pilihan aku ini. Harap-harap aku dapat menjadi software developer yang berjaya suatu hari nanti..Amin.. Apa yang penting sekarang aku harus mantapkan skill programming, baru lah ada orang nak hire nanti. Yeah, tunjukkan kemampuan diri :)

 

Friday, March 18, 2011

Definisi "Bahagia"

Assalamualaikum..

Kawan-kawan yang disayangi, mari ambil sedikit masa kenali diri, hiasi peribadi, muhasabah diri. Sayangilah diri sendiri sebelum ingin disayangi oleh orang lain. Sekian Terima Kasih ;)

Saturday, March 12, 2011

Kat tempat aku macam ni, kat tempat kau hader??

Assalamualaikum..

bertemu lagi kita di dalam rancangan merepek bersama ZaZa~~ Hasil penat lelah zaza, semalam dan hari ini zaza telah berjaya menyiapkan  2 research iaitu di TNB Kluang, dan Cawangan Polis Trafik Batu Pahat.. (ok gedik gelar zaza di situ) nak cerita detail hasil research kat sini tak payah la deQ, bajet bagus plak an..

Ape yang aku nak sentuh di sini adalah keadaan di parit raja yang tak sama langsung dengan dekat tempat aku (PJayy) layan~~

haha, tak geram ke tengok harga camni bro!
.
.

Aye peciq siyer jo..terharu ke teruja?
.
.
sebesar-besar banner ayam kepak madu...singgit jek~


Sebenarnya banyak lagi makanan yang berharga RM1.00..laksa seringgit and etc. Kuew tiaw, nasi goreng, mee hun berharga RM1.50 segalanya ada di pasar malam-> Sri Gading-hari sabtu, Kolej Kediaman Perwira-hari isnin dan Taman Universiti-hari rabu. 

ahaa...yang ini tak dapek singgit dow..mbohong bonar lak an big apple singgit
tehee :P
.
.

p/s: Kenang daku dalam doamu.hee tolong jangan pengsan!


Sunday, March 6, 2011

Aku Berdiri Di Sini

Salam,

       <--kadang-kadang hidup di atas muka bumi ini, kita akan sampai pada satu tahap yang mana, kita seakan mahu berputus asa...tapi aku sentiasa ingatkan pada diri sendiri yang-->

     "Susah sikit untuk waktu ini takpe...lepas ni InsyaAllah akan senang banyak"


p/s: Start your day with smile people. You will lose nothing ^ ^

Wednesday, March 2, 2011

Test Program

Assalamualaikum,

Hari ni angin mosun barat belah mana aku dapat tiba-tiba bangun awal pagi. Hm..bangun pagi agak kecewa sikit la, sebab semalam dah bajet "orang tu" akan call sekaligus mengejutkan waktu tidur malam ku. Malangnya harapan hanya impian, ku terjaga dari mimpi yang panjang seakan umpama mimpi dalam mimpi..Haha aku pun apa lagi, tak puas hati..baru je lepas kacau dia ni..dengan suara yang mamai-mamai...layan je la aku merepek pagi-pagi ni.huhuhuhu..entah lah...aku rindu sangat kat dia, aku rindu rumah, aku rindu sume-sume.. :(

Sambil prepare untuk entrepreneur presentation dalam beberapa jam lagi, aku sempat jugak compile and run program yang aku nama kan DOB. Kenapa DOB? alah..macam korang tak tau, dulu time kecik-kecik bukan main lagi main tulis biodata bagai..

Nama:
Nama samaran:
Nama comel:
Makanan kegemaran:
Minuman kegemaran:
Orang yang disayangi:
Orang yang dibenci:
bla..bla..bla..

Bila ingat balik benda-benda ni, rasa macam kelakar pun ade..hahaha siap ade orang yang dibenci bagai...

Berbalik kepada penceritaan aku tadi, program yang aku build ni dapat mengira umur kita, berdasarkan DOB yang kita masukkan. So, aku pun cuba, try, test, uji, tengok lah dulu umur aku..then aku dapati umur aku pada 3/3/2011 adalah 21 tahun, 7 bulan dan 17 hari...what a coincidence right? sebab birthday aku 17/7/1989...hehe same-same....certain perempuan, not certain la actually mostly orang perempuan tak nak cakap pasal umur, konon takut orang aim dia tua la ape la...well aku tak kisah pun cakap umur aku berapa.janji rock.hahahaaha...cakap pasal birthday, lambat lagi birthday aku...hmm...tapi aku kepingin birthday cake la this year. Agak-agak sape mau bagi? mau jugak-mau jugak...huhuhuhu


p/s: aku ade try gak si dia punya DOB...uwaaaa baru perasan dia lagi muda dari aku... ^ ^

Sunday, February 27, 2011

I am a programmer


sometimes it happens ^ ^

Tanya sama pokok

Oh kau telah mencuri,
seluruh hatiku,
dan kiniku minta,
kau pulangkan semula,
kerna ku tak mahu,
cintaku dimiliki,
orang yang tidak mengerti...

tanya sama pokok,
apa sebab goyang,
nanti pokok bilang,
ada monyet yang goncang

huh hah hah: kata monyet..

Thursday, February 24, 2011

Linux Operating System

Assalamualaikum.. :)
.
$ ls -f

Hari ni bertempat di lab MSM berlangsungnya oral kuiz Operating System (OS)..petikan dari pelajar bernama Zahidah adalah seperti berikut:

Madam:   Hm..ape jawapan no. 1?
Zahidah:   No. Linux is not Unix. Linux is actually evolved from Unix. Linux did not
                have any original Unix source code but it was implement to meet Unix 
                specification so that it will looks exactly like Unix. So, we can say that 
                Linux is a clone of Unix. Linux share the same architecture as Unix but 
                different in the design and thedevelopment. Linux is a open source OS  
               such as windows and Unix is a Licensed OS such as DOS.
               (google answer)
Madam:   Awak biar betul Windows tu Linux?
Zahidah:   Bukan ke puan? Habis tu Windows tu Unix ke?
Madam:   Ye ke? (sambil gelak) Mana awak dapat jawapan ni?
Zahidah:   Internet la puan (huhuhuhuhu)
Madam:   (gelak lagi) nanti awak cari jawapan balik.
Zahidah:   (huhuhuhuhuhu)

Akhir kata: Alamat fail oral kuiz aku....nyahnyahnyahhhhh......
Dapatan: Jawapan internet menipu gak kadang-kadang....hahahah

Sunday, February 20, 2011

Rehat dan Rawat [R & R]


Behind the hustle and bustle of daily routine as a student
.
.
.
we need to take some time to relax and chillex our body as well as brain
.
.
.

Wednesday, February 9, 2011

Hidung bersalin Kulit

Assalamualaikum :)

Hari ini genap 6 hari aku demam. Hari ini jugak aku pergi PKU (pusat kesihatan universiti) dan telah pun selamat berjumpa dengan doktor. Miracle isn't it?? aku ni dah la jenis manusia paling malas sekali nak pergi ke klinik. Sampai sekarang pun aku tak dapat nak identify apa sebabnya.

*mungkin dulu time kecik-kecik aku frust sebab tak dapat jumpa doktor yang handsome,

*atau aku takut doktor tu nak makan aku,

*atau aku takut nanti kena inject,

*atau aku takut dengan keadaan klinik/hospital yang menyeramkan

*atau aku takut nanti doktor tu fikir aku ni buat-buat demam je...

hahahah....alasan terakhir memang tak ley blah. Mesti korang pelik, dah 6 hari demam, sekarang baru nak pergi klinik. Entahlah aku takde jawapannya. Mungkin sebab sekarang baru aku free kot. isnin, selasa, rabu kelas penuh sampai petang dan malam and aku malas nak ambil MC. hehe ok poyo ayat yang last tu. Bajet budak rajin.

So, sesampai je aku kat bilik doktor tadi terus aku ceritakan apa masalah aku. doktor pun check la temperature and tekanan darah aku. doktor kata temperature aku 36 C. Doktor kata demam aku jenis On-Off. kadang datang dan pergi....ceh, macam lagu plak...hehe lepas doktor check tekanan darah aku, die kata tekanan darah aku tinggi. Then, die tanya pukul berapa tidur semalam. Aku jawab pukul 1. hem..tidur lewat pun boleh meninggikan tekanan darah ek. Baru aku tau. Memang semalam tak boleh tidur kot. Sesak nafas, hidung tersumbat sampai aku online pun berdiri.Sebab bila duduk pun hidung rasa lemas. Tapi dah jumpe doktor tadi, aku rase lega sangat.hee.. Oh ye, doktor check tekak aku agak merah...well, memang sakit pom.hehek

Doktor tu pun memberi preskripsi yang sepadan dengan sakit aku.

*Diphenhydramine Expectorant (ubat batuk/kesan mengantuk)

*Paracetamol 650mg (demam/tahan sakit)

*Multivitamin Tab (vitamin lah...sudah jelas di situ)

*Chlorpheniramine maleate 4mg (selsema/alahan/kesan mengantuk)

*Erythromycin Ethylsuccinate tablet USP 400mg (antibiotik.mesti dihabiskan)

*Dextromethorphan Hbr loz (ubat batuk dan sakit tekak.dihisap)



Huh..banyak giler ubat. Besar-besar pulak tu....ape la nasib kan. Dah sakit tu buat cara sakit okies?

Till then............................................................................................................zaza

Tuesday, February 8, 2011

Mana Nak lari, Mana Kau Nak Sembunyi?

Mana nak lari,
Mana kau nak sembunyi,
Kini kau seorang sajaa....

vah vah vah....lagu OST Magika masih terngiang2 dalam kepala aku....yeap, cerita fantasi muzikal tu istimewa sangat bagiku..seronok layan semua llagunya..

Sudah beberapa hari aku demam..suara pom ala-ala ella...nak nyanyi sikit...boleh la, boleh la....aisyy boleh blah plak kata kau?tak kira, nak nyanyi jugak..

Hati ini hancur dan luluh keranamu,
hati ini hancur dan luluh keranamu,

oh yeah! my husky voice...yummy...cedapkan?hehek..well, sedang mengubati hati,emosi dan jasmani terhadap demam yang melanda bercampur dengan assignment yang melambak...tak termasuk kuiz oh no! i got test next week...ash!

tehee..kita hentikan sebentar perbualan yang memberi elemen penekanan kepada pembacanya itu, hehe. Hari ini birthday shea shahirah rupenye....happy birthday gurl!! i just love your passion in fashion..keep it up...

"All is Well"

p/s: gamba tiada kaitan dengan entry yang ditulis...sekian :P

Monday, February 7, 2011

^-^

.
..
...
"Everything Happens For A Reason"




Sebelum tidur, Maafkan Semua Orang, Dengan itu hati kita 


 (: akan TENANG :)

Sunday, February 6, 2011

Masihkah kau ingat?


Masihkah kau ingat
Pada waktu itu sekuntum bunga mekar
Kuselit ke rambutmu

Masihkah kau ingat
Ia menjadi mimpi dan menjadi rindu

Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi
lalu hujan turun kita basah bersama

Masihkah kau ingat

Masihkah kau ingat


Saturday, February 5, 2011

Disabled right click.

Ramai yang tanya aku macam mane nak wat disabled right click macam blog Fatin Liyana , oh! tidak atau Telordibasuh. aku dah ade jawapannye sekarang....credit to ohazreenazeman yang bagi tutorial ini. korang boleh pergi pada link yang aku bagi tadi.


atau aku ringkaskan di sini:


Design>add html/javasripct and paste this code


korang boleh tukar ayat di "Masukkan Mesej Anda Di sini"
enjoy ! :) 


updated: ade budak ni cakap kat aku:-


A-    kau ajar camne nak disabled right click, kau punye dah disabled, macam    
       mane aku nak copy??
Z-    muahaha (ketawa kecil)........................
       ..................
Z-    dot dot dot aku fikir panjang....... hee....idea ! memang dah tak boleh nak  
       right click blog aku,  
       so kalau nak copy korang hold klik ctrl-C okies?

Tuesday, February 1, 2011

Clarify

Assalamualaikum..well lately banyak hal yang berlaku even dalam satu hari je..patut la matt zuckerberg nak tutup dah fb...Facebook memang dah tak boleh nak dibendung lagi...erm, aku bukan nak cerita pasal hal penutupan FB ni....cume aku nak wat clarify sikit pasal profile fb aku..


ok, i admit bile bace memang nampak cam serius je kan...hehehe siyes la ni beb...aku bukan jenis memilih kawan, jauh lagi membuang kawan..lagi pun aku ni bukan ade ramai kawan pom...cukup la walaupun sikit kawan..harap2 berkawan sepanjang hayat...aminn...

Monday, January 31, 2011

My poor Giraffe


Kecian caye punyer girafah ni.. dulu elok, comey, mantop...skang dah bute...wuwuwuwu


I'm picture me with you..

remember the time when we hunt for a movie..

remember the time when we eager to try something new..

remember the time when i exhausted..
you cheer me up..

Honestly..
I miss the time when we are together 
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...