Pencinta diriku

Pages

Sunday, October 31, 2010

Ngeh huhuhu

Huhu,post ni smbgn dpd tghri td...
nilah xtvt kitorg arini,
lps mentedarah di kafe,
kitorg pom menunggang saga oren trus ke square 1..
mak aihh,smpi sane bukan maen susah agi nk crik parkg
(aku siap suggest wani wat2 skit kaki==konon nk park kt OKU)
muahaha xbaek ye itu adek2..hehe

smpi2 je dlm square 1 tu,
ushar punye ushar,
aku rembat cpat2 skarf cotton kuning n shawl itam,
(klo x kempunan nt) hehe
pahtu..aku pom ngajak wani tgk wyg cte Altitude
(siyes xbesh bai....gua bg 1.5 bintang je) hee

setel tgk wyg,ktorg pom ushar2 carre4,
smbl ushar smbl bergambo beb...wajib.hee ;P

                            the next FL? huhu

                                      more to SR?heeee



                        eeee...itu sushi...sy xsuke sushi...:P

Saturday, October 30, 2010

Perkara Bosan-bosan 2

harini act aku bgn agak lewat,
nasib cik sally kejutkan tghri td..
siap punye siap2,
cik sally plak tdo (penat tgu aku siap)
haha
ni la pic smpat aku snap smtra tgu die plak siap...heee ;)



Itu dia..muka disinari Nur pagi (pdhl bgn time mthri terpacak atas kepala)


Huahaha maintain bibir mahal dctu...teeeetttttt


Acececehh

Koya abes~

Koyak abess..bkn2 koya mu ni..

ok fine,
aku bajet n9 mng mlm ni,

ok fine,
then gado2 ngn huby aku psl nk support negeri msg2,

ok fine,
aku siap dress up dress yellow in colour hobin jang hobin punye psl,
(mekap lawo bkn maen...pdhl lyn mamak jew)huhu




ok fine,
n9 klh sbb aku tgk first half je
(bajet klo aku tgk smpi abes n9 bleyh menang la??)

huhuhu sbnyrnye faktor utama n9 klh mlm ni sbb ketiadaan zaquan..
(haha xnk ngaku klh aku bai)
ade je sbb nye~~~

ok fine,
huby aku g tgk live kt bkt jalil
(risau sgt ngn die taw...yela korg taw2 je la klo klntn klh bkr sane-sini)
risau bukan kepalang lg pd si die yg ku cintai...hehe

nasib baek,
klntn menang..
(abeh aku kne nganjing ngn huby aku x ni)

redha beb!
yela thn lpas aku bkn maen lg ejek2 die..

thn ni,
hehe thn telinga sdh..
(smbil nyanyi lgu lalalala) :P

Update:
hee..nilah pic yg aku ckp mcm nk pegi dinner ^_^



kuning bai...tak dapek den nak nolong eh do ;P

mandarin language

Jin tian shi er ling yi ling shi yue san shi
(Hari ini adalah 2010 bulan 10 30)

hehe tergeliat lidah kau blaja mandarin arini..

act arini slaen dr on 9 n mkn2 gua stdy beb! sape ckp gua xstdy..

mandarin ni bhse moyang gua beb! target A for final taw...hehe

InsyaAllah klo ade rezeki....amin..

ha...korg nk tgk x aku menulis mandarin? act agak burok ckt sbb I nulis gune paint kan..(ttbe nk ber-I I ni per cer der??) huhuhu

Friday, October 29, 2010

Besstt

Nak taw x ape time yg plg aku suke kat dlm dunia ni??

ha.....time kul10-11pm

time ni mmg siyes plg best....damn!

wifi slow nk mampus...pastu akan terjadi la malapetaka yang tidak diingini oleh mana2 pihak especially kami yg bergelar student UTHM dengan hikmah kita meneroka ni iaitu KEMURUNGAN yg melampaui batasan akal manusia..(ok fine ayt nk meletup abes)ade ko kisah? ko ade? xde kan...huhuhu



Maka, akan terjadilah simptom2 di mana manusia jenis mcm aku ni akan menghidapinya... ia dinamakan STUDO .muahaha xdpt stdy----> ko tdo....byk cita xda aaa...

tp siyes mak xsuke la diperkotak-katikkan mcm ini...bek tdo jeee...(last2 keje menimbun) sapa nk tlg jwb...huhuhu

Tenang dan Kuat

keserabutan fikiran di himpit oleh dugaan yang datang bertalu-talu..

Aku sgt lemah,
Aku perlukan kekuatan,
Tamparan sgt hebat,
Lemah diuji dengan dugaan amat hebat.

yang benar,
zaza
(the poem gurl)

muahaha

Thursday, October 28, 2010

NuR



lokasi: library UTHM

pelakon: zaza & wani

motif: dop taw...dio upload? hahaha

Two Simple Rules

When I text U,
make sure U text Me back.

When I call U,
make sure U answer it well.

Ok?

muahahahaha taw takuttt ;P

Wednesday, October 27, 2010

_ _ _ _ _

Disaat waktu berhenti…kosong
Dimensi membutakan mata,memekakkan telinga
Lalu diri menjadi hampa
Saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
Sadarku akan hadirmu,mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

Ult li albi bissaraha (I’m opening up my heart with honesty)
Hayya nab’idil karaha (Let’s avoid the hated and hatred)
Syakkireena a’ kulli ni’ma (Let’s remain thankful with what we have)
Ba’ ideena anil fattana (Let’s avoid all lies and sins)

Merenungi luar jendela,mengagumi kebesaran yang Maha Esa
Ku menilai kehidupan dari sudut berbeza
Tak memadai hanya kecapi rasa selesa
Maukan harta yang mampu beli 1 semesta
Berpesta ke pagi botol bergelimpangan
Kekasih muda bukan takat berpegang tangan
Harta dan jamuan nafsu tidak berkekalan
Bila menjelang tua bukan itu jadi bekalan
Dan jangan puisi ini disalah tafsir pula
Bukan berkhutbah cuma betuli diri jua
Ingin hidup sempurna aset nilai berjuta,
saling tukar wanita,senyum dan mati tua
Bakat dikurnia jangan disalah guna
Jangan kufur nikmat yang diberi percuma
Guna kelebihan untuk hikmah bersama
Jagalah nama hidup penuh pementasan dan drama
Ada berisi ada yang kurus,ada melencong ada yang lurus bukan semuanya tulus
ada sempuna ada kurang upaya ada yang jadi buta hanya bila sudah kaya
Sebesar rumah bermula dengan sekecil bata,boleh hilang dalam sekelip mata
Ucaplah alhamdulillah bukannya sukar, kerna semana kaya atau besar
Tetap Allahuakbar!!!

Jadikanlah ku tentera Fisabilillah yang tertera di kalimah harap memanduilah
Entah apabila persimpangan tiba,hidup penuh rintangan harus kuhadapinya
Harapku tidak terlupa diri bila gembira,dan cuma mula mencari kau disaat hiba
Ku cuma manusia penuh dengan kesilapan tapi bisa membezakan cahaya dan kegelapan
Tabah bila dihalangan duri onak dan cobaan
Teguh bila dicobakan keruh kuasa dan perempuan
Sentiasa legar diminda,dikejar dan dipinta dari zaman bermula hingga ke akhirnya
Ku mengerti siapa ku tanpamu disisi dan apa guna posesi juga posisi
Sementara ini cuma hanya puisi,nukilan tulisan dan bisikan isi hati
Mencari keterangan,menjiwai peranan menepati pesanan janji juga saranan
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki,moga tidak terleka dalam perjalanan ini

Aku yang memandang di dalam lubuk hati,mencari-cari zat rahsia yang katanya tersembunyi
Aku yang melihat alam meliputi wujud menyertai lalu ku pindahkan alam ke dalam mata hati
Aku hakiki,aku mengerti segala yang terjadi di langit dan di bumi
Gunanya tiada fantasi, pelik dan benar,qada’ dan qadar kau berilah ku kekuatan
Agar dapat ku hindarkan segala kesesatan
Usah kau biar nafsuku terliur dari pandangan majazi ini,
aku yang hodoh lagi hina amat benar merindui
Moga cahaya lailatul tak membutakan mataku,semoga segala puji tak ku meninggi diri
Moga segala janji dapat juga ku penuhi,moga dapatku hadapi tikaman dari belakang
Lidah setajam pisau, ku tidak akan risau dengan dugaan cabaran sepanjang perjalanan
Ku pasrah ku akur 7,8,6 Alhamdulillah Syukur…

Sujudku pun takkan memuaskan inginku
‘tuk hanturkan* sembah sedalam kalbu
Adapun kusembahkan syukur padamu ya Allah
Untuk nama,harta dan keluarga yang mencinta
Dan perjalanan yang sejauh ini tertempa
Alhamdulillah pilihan dan kesempatan
Yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
Semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah...

Monday, October 25, 2010

the misery of week 14

tajuk nk gempak!
alahai biarlah...biarlah minggu ni berlalu dgn bangganya.
enjoy la smtra bleh enjoy (ini nasht gile!)


zaza the bdk rajin ;)teruja giler buku tu tgk aku??

muahahaha hampess,mls nk upload pic lg wifi slow..ergh!!

Friday, October 22, 2010

tiada kejayaan tanpa kegagalan


sedih,kecewa dan hampa aku pd diriku sendiri..

fail prezen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...