Pencinta diriku

Pages

Thursday, December 23, 2010

I want to be a billionaire so freakin' bad !

Assalamualaikum..hehe (mood baik) so tajuk entry kita dalam arti kata lain adalah. shalalala....hehehe harini first day mengajar SMATTAJ.....i'm tellin u ols aktiviti mengajar ini agak menyeronokkan tapi,bile ko sampai kat umah tepat pukul 6.30 pm. gedebak ! penat lah..capek ah!

hadui...pastu dalam kepale otak kau dok pikiaq besok nak ajar ape?? yes. Balik dalam keadaan yang penat, pastu korang kena (kena aka mesti aka wajib) buat preparation untuk mengajar besok plak..fuh (kesat peluh)

actually aku bleh dikatakan 90% kuasai modul yang diberi. Tapi aku tensen tak ingat dengan benda alah satu ni (citer nak gempakkan) itu harus... Macromedia Flash...aiyoo itu flash manyak susah waa....(act benda itu simple tapi rumit ckit) ceh...alasan....

aku nak berterima kasih banyak pada kak syirah yang banyak membantu aku malam ini. Jasamu Akan Ku Kenang housemate ku...ihihi cakap banyak tak payah la kan ni ha gambo flash aku buat tadi..

Window title "kete ku jalan"
.
.
.
haruslah keta jalan dek, 
.
.
.
Kalau tak jalan.. kasi babab itu buntut keta sampai jalan!
LOL

Sunday, December 19, 2010

header

Harini penat bermain dengan photoshop. natijahnya itik sebagai header (temporary jaa)

Saturday, December 11, 2010

Fail Baca Peta

Tuk tuk tuk. Haloo, anybody home? hehe 111220102046. status: baik-baik jer (maklumlah memang budak baik) Recently, hari ini aktiviti agak ringan je. Ke seremban menghadiri kenduri kahwin sedara belah ayah. Well, bertempat di country club, agak elite majlis berkenaan.. siap ade red carpet, tarian zapin diiringi muzik alatan tradisonal.nak sebut tak tahu..alaa..yang ade dalam filem pontianak sundal bermalam-malam tu.heheehe tak silap aku pengacara majlis itu tadi adalah pengacara TV3, tapi tak perasan muka atau namanya.

inilah alat muzik yang dimainkan tapi theme wedding die gray ;)


ehem! bertolak sebelum tengah hari tadi, aku dilantik sebagai pembaca peta ke majlis tersebut. Alahai, dah lepas je tol seremban,aku bajet dalam hati, ok kot...aku boleh handle benda ni. Elok-elok melepasi jusco kitorang sesat.hahahaii, klakor...puncanya kita mesti masuk simpang betul-betul lepas jusco bukan terus lagi (zaza sila ingat perkara ini sampai bila-bila ya!) mesti...hehe beberapa kali aku garu kepala dek tak faham dengan peta, atau peta yang tak nak memahami aku..kui kui..

selepas jusco ingat ingat

Kalau nak diikutkan bukan hari ini je aku sesat. Semalam time nak pergi shah alam, berpusing-pusing peta tu aku dok belek-belek tapi tak dapat-dapat jugak. Haha last-last sampai asnb da tutup (serius aku rase cam nak maki je pak guard tu) ada ke patut pukul 4 dah tutup? aduh, dah la aku datang dari jauh (walaupun bukan aku drive) tapi relevan la sikitkan...haih! minggu depan terpaksa pergi balik (macam mana nak pergi sendiri?) confirm aku dah tak ingat jalan ^-^

Saturday, December 4, 2010

Chuck Review

HohO, hari tu dah janji nak review sikit pasal Chuck kan?? yup...aku dah setel watch chuck 3 dan  tak sabar nak tengok sambungan siri 4 chuck...walawey, apO nak dikatO? memang best lah!


Agent Bartowski

Abilities:

Super Intersect

The Most Hated Guy




Agent Walker

Abilities:

Stunning

Girl Most Dream Body



Bryce Larkin

Abilities

Gorgeous!



Agent Shaw

Abilities:

Is there any? hehe

To handsome to be bad guy! ah


haha huhu hihi review mende la ni zaza woi...simple sangat ha...hehe mane boleyh citer lebih-lebih boy-boy and girl-girl  ^-^ Korang kenalah tengok cerita ini sendiri ha....aku jamin tak rugi lah..This is J.Bond 21 century..modern...high-technology....seriously, siapa boleyh terfikir nak buat cerita begini beb? Ok aku review sikit lagi..hehehee


  • Bila morgan termakan pujuk rayu chuck, die mesti cakap : SOLD! (hehe mcm nk jual barang je..)
  • Casey yang suka bersikap dingin,ala-ala cool..bila marah atau tak suka akan wat bunyi : Heh...heh...(sambil wat muka ketat) hehehe
  • Tak pasal-pasal je Awesome dengan Morgan terlibat sama dalam aktiviti CIA..lucu la..
  • Chuck slalu blur-blur bila diberi task baru....bila tanya lagi sekali baru jawab : COPY THAT!
  • Lester..aduh...aku takleyh nak kata ape la watak Lester ni...die bajet giler kentang punye cool...padahal same taraf je bodohnya ngan Jeff tu...adeih...lawak mungguh deh~~~
  • Aku suka surprise element yang ditonjolkan dalam drama ini.....giler beb, siapa sangka Bryce Larkin btol-btol dah mati...sob..sob..(ntah-ntah die hidup plak nanti ek....arap-arap arr)teeheee...
  • Ceh, memula aku ingat Shaw is another prince charming nominees for Sarah...but ceh,,,,really the jahat ko! menci ah~
  • Fuiyoo...rupe-rupenya family chuck ni memang family spy la....tak sabar nak taw ape jadi pada Frost..!!

Randomly Pick

DK1 hall - C.N.I live presentation
.
.
.

BP Mall Pool Center
.
.
.


Outside BK20 kot.nth..hehe
.
.
.


Sunway Piramid Lobby
.
.
.

Raja Fustal, Parit King
.
.
.


Strawberry Farm, Genting Highland
.
.

Monday, November 29, 2010

Sepintas Lalu

~~~~~~~~Haish~~~~~~~
ha...ngeluh2 elok benor la tu...hehehe
act aku just ambil sedikit ruang wat post baru..hahahha
aku capek wey, tadi baru habis 2 paper, tomorrow another paper..
hah!! kalo nak diikutkan time study week ni memang aku menyepi sikit dari Pessbuk. hahaa rajin nye aku menelaah buku...oh tidak! (seperti website tu) act aku byk menghabiskan masa menelaah chuck 3 n 4, korea sane jepun sini...hehehe study2 jgk, hiburan mesti! hehehe pastu skang ni aku ngah angau ngan Bruno Mars...hehe si kiutt tu...best lagu die....sekian itu sajer...motif?? xde!!hahahaha

Saturday, November 27, 2010

Sunday, November 14, 2010

Aku ini Wanita Biasa

Hari ini hari ahad, 14 hb 11 2010 jam 2109. hurm...aku sedih sangat hari ini. Aku tertunggu-tunggu hari ini untuk date bersama mister N. Well, dah takde rezeki nak wat camne..dapat jumpa pom kejap then sume aktiviti tergendala akibat masalah-masalah teknikal yang aku sebagai manusia biasa tak dapat elak..

hurm..Nape aku sedih? First,agak lama dah kami tak jumpa....nape aku double sedih? hurm..lepas ini kami akan bercuti dan dia akan balik kg yang agak jauh dari kediaman aku...hurm..tetiba aku rase nak nyanyi lagu jay sean...baby are you down,down,down.....down......haha itulah aku, bleh wat lawak lg even hati sangat sedih...sowkey la. kita sebagai manusia biasa hanya dapat merancang,plan sana, plan sini...tapi Tuhan yang menentukan semua itu bisa terjadi or tak..eh, aku ni ada bakat la nak ganti Usman Awang...heheehe nak bersastera konon.

Huhu, believe or not, its time to move on bebeh..looking forward n jalani hidup ini seperti biasa. Next week, aku exam...preparation still macam 50:50. wow? 50%? tak...maksud aku 50:50 dalam pale otak aku ni nak study ke tak...haha

Dulu, aku xtaw ape yang bestnyer blog-blog ni...erm, tp sekarang aku mula meniti kenikmatan dalam berblogging. Kita ada kebebasan untuk berkata-kata tp masih ada batasannya..ini semua aku belajar dalam subjek etika before this. Terima kasih kepada penyokong-penyokong dan pengundi-pengundi saya hik hik pasannyer..tanks korang yang follow blog aku...next time give some comment atau pon leave your blog link. I can't reached you guys. tak bleyh nak follow korang balik sebab xtaw korangnye blog link. Akhir kata, majulah diriku demi nusa dan bangsa LOL!



p/s: Entry kali ini aku agak berleter ;P

Thursday, November 11, 2010

Haih

Act, tadi macam ada something aku nak share kat blog ni. Tapi tak jadi plak,biarlah ia berlalu..tido dulu k.huhu

Sunday, November 7, 2010

Hang out time 1

heheheheheheehe
Hari ini sangat best, hang out ngan cousin-mezen ;)
Lunch at bangi with my family, and then we all are heading to One Utama except my daddy, mummy and my big brother.Yang lain-lain seakan-akan lupa diri membolosi diri di One Utama. hehe

Seronok taw. ape yang seronok? Actually this is our first time hang out ngan sepupu-sepapat.
Jarang-jarang ada chance camni, so we all trying to do something new (ok grammar hancur...;P)..
Kitorang try main Softball kat level UR (i don't know what does it mean) atas sekali, which is outdoor...kat citu ade court futsal lg...xpernah taw pom...huhu anyway, agak best, coz 1 token bleyh dapat 15x hayunan bola ke arah kau!haha dari 15 aku dpt belasah 7...ok la beb first trial~not bad....ni muka jakun aku xsbr nk main (bola dtg,dpt hayun...terus jerit cam gila)hahahaha memang bengong~

Saturday, November 6, 2010

Nate

Phewwwww!@#$%&

ok aku akui entry kali ini agak ganas!
argh...aku rase korang2 yg bergelar perempuan pom pernah merasai ape yang aku rasai ketika ini.
JEALOUS!
(huruf besar ye di situ)
perempuan jenis ini aku klasifikasikan sebagai bengong tahap dewa level yang ke-51.
ahaaa..ko bajet ko lawa la? laki aku minat kat ko?? ko memang jenis perempuan yang tut dan tut menggedik nak mampos~~~~erghhhhhh!!!

(yes! aku jeles) ok dah tu jek.

Tuesday, November 2, 2010

Makan-makan

Erkkk,smlm pegi rengit coffee
kenyang sgt...tanx to my fwen syg sbb blanje mkn..hehe


wuuuuu...muko lapo giler :P


 cepat-cepat....mkn kamera kang bru taw..huhu


eh-eh 


Yeah,itu die nc lemak sy...mkn smpi licin nyum3

Monday, November 1, 2010

GamogeN

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ok...takde motif pom r itu..

sbnyer xde bnda pom nk citer,
tp sekadar luahan rasa seorang gadis yg menghidapi gastrik..
die nk bgtaw teman tapi mesra die selama ini 
mkin hari mkn menghilang sedikit demi sedikit,


uwaaaaa Gamogen nk abesh dh..
mhl siot benda ni kalo nk beli lg,
eeeee tunggu aku naik pas cuti,
klo mampu baru beli..
ermm...tgk la c gadis malang itu tgh bersedih,
akan ketiadaan "teman" nye itu

                     wuwuwuwwuwuuwu :O


Sunday, October 31, 2010

Ngeh huhuhu

Huhu,post ni smbgn dpd tghri td...
nilah xtvt kitorg arini,
lps mentedarah di kafe,
kitorg pom menunggang saga oren trus ke square 1..
mak aihh,smpi sane bukan maen susah agi nk crik parkg
(aku siap suggest wani wat2 skit kaki==konon nk park kt OKU)
muahaha xbaek ye itu adek2..hehe

smpi2 je dlm square 1 tu,
ushar punye ushar,
aku rembat cpat2 skarf cotton kuning n shawl itam,
(klo x kempunan nt) hehe
pahtu..aku pom ngajak wani tgk wyg cte Altitude
(siyes xbesh bai....gua bg 1.5 bintang je) hee

setel tgk wyg,ktorg pom ushar2 carre4,
smbl ushar smbl bergambo beb...wajib.hee ;P

                            the next FL? huhu

                                      more to SR?heeee



                        eeee...itu sushi...sy xsuke sushi...:P

Saturday, October 30, 2010

Perkara Bosan-bosan 2

harini act aku bgn agak lewat,
nasib cik sally kejutkan tghri td..
siap punye siap2,
cik sally plak tdo (penat tgu aku siap)
haha
ni la pic smpat aku snap smtra tgu die plak siap...heee ;)



Itu dia..muka disinari Nur pagi (pdhl bgn time mthri terpacak atas kepala)


Huahaha maintain bibir mahal dctu...teeeetttttt


Acececehh

Koya abes~

Koyak abess..bkn2 koya mu ni..

ok fine,
aku bajet n9 mng mlm ni,

ok fine,
then gado2 ngn huby aku psl nk support negeri msg2,

ok fine,
aku siap dress up dress yellow in colour hobin jang hobin punye psl,
(mekap lawo bkn maen...pdhl lyn mamak jew)huhu




ok fine,
n9 klh sbb aku tgk first half je
(bajet klo aku tgk smpi abes n9 bleyh menang la??)

huhuhu sbnyrnye faktor utama n9 klh mlm ni sbb ketiadaan zaquan..
(haha xnk ngaku klh aku bai)
ade je sbb nye~~~

ok fine,
huby aku g tgk live kt bkt jalil
(risau sgt ngn die taw...yela korg taw2 je la klo klntn klh bkr sane-sini)
risau bukan kepalang lg pd si die yg ku cintai...hehe

nasib baek,
klntn menang..
(abeh aku kne nganjing ngn huby aku x ni)

redha beb!
yela thn lpas aku bkn maen lg ejek2 die..

thn ni,
hehe thn telinga sdh..
(smbil nyanyi lgu lalalala) :P

Update:
hee..nilah pic yg aku ckp mcm nk pegi dinner ^_^



kuning bai...tak dapek den nak nolong eh do ;P

mandarin language

Jin tian shi er ling yi ling shi yue san shi
(Hari ini adalah 2010 bulan 10 30)

hehe tergeliat lidah kau blaja mandarin arini..

act arini slaen dr on 9 n mkn2 gua stdy beb! sape ckp gua xstdy..

mandarin ni bhse moyang gua beb! target A for final taw...hehe

InsyaAllah klo ade rezeki....amin..

ha...korg nk tgk x aku menulis mandarin? act agak burok ckt sbb I nulis gune paint kan..(ttbe nk ber-I I ni per cer der??) huhuhu

Friday, October 29, 2010

Besstt

Nak taw x ape time yg plg aku suke kat dlm dunia ni??

ha.....time kul10-11pm

time ni mmg siyes plg best....damn!

wifi slow nk mampus...pastu akan terjadi la malapetaka yang tidak diingini oleh mana2 pihak especially kami yg bergelar student UTHM dengan hikmah kita meneroka ni iaitu KEMURUNGAN yg melampaui batasan akal manusia..(ok fine ayt nk meletup abes)ade ko kisah? ko ade? xde kan...huhuhu



Maka, akan terjadilah simptom2 di mana manusia jenis mcm aku ni akan menghidapinya... ia dinamakan STUDO .muahaha xdpt stdy----> ko tdo....byk cita xda aaa...

tp siyes mak xsuke la diperkotak-katikkan mcm ini...bek tdo jeee...(last2 keje menimbun) sapa nk tlg jwb...huhuhu

Tenang dan Kuat

keserabutan fikiran di himpit oleh dugaan yang datang bertalu-talu..

Aku sgt lemah,
Aku perlukan kekuatan,
Tamparan sgt hebat,
Lemah diuji dengan dugaan amat hebat.

yang benar,
zaza
(the poem gurl)

muahaha

Thursday, October 28, 2010

NuR



lokasi: library UTHM

pelakon: zaza & wani

motif: dop taw...dio upload? hahaha

Two Simple Rules

When I text U,
make sure U text Me back.

When I call U,
make sure U answer it well.

Ok?

muahahahaha taw takuttt ;P

Wednesday, October 27, 2010

_ _ _ _ _

Disaat waktu berhenti…kosong
Dimensi membutakan mata,memekakkan telinga
Lalu diri menjadi hampa
Saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
Sadarku akan hadirmu,mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

Ult li albi bissaraha (I’m opening up my heart with honesty)
Hayya nab’idil karaha (Let’s avoid the hated and hatred)
Syakkireena a’ kulli ni’ma (Let’s remain thankful with what we have)
Ba’ ideena anil fattana (Let’s avoid all lies and sins)

Merenungi luar jendela,mengagumi kebesaran yang Maha Esa
Ku menilai kehidupan dari sudut berbeza
Tak memadai hanya kecapi rasa selesa
Maukan harta yang mampu beli 1 semesta
Berpesta ke pagi botol bergelimpangan
Kekasih muda bukan takat berpegang tangan
Harta dan jamuan nafsu tidak berkekalan
Bila menjelang tua bukan itu jadi bekalan
Dan jangan puisi ini disalah tafsir pula
Bukan berkhutbah cuma betuli diri jua
Ingin hidup sempurna aset nilai berjuta,
saling tukar wanita,senyum dan mati tua
Bakat dikurnia jangan disalah guna
Jangan kufur nikmat yang diberi percuma
Guna kelebihan untuk hikmah bersama
Jagalah nama hidup penuh pementasan dan drama
Ada berisi ada yang kurus,ada melencong ada yang lurus bukan semuanya tulus
ada sempuna ada kurang upaya ada yang jadi buta hanya bila sudah kaya
Sebesar rumah bermula dengan sekecil bata,boleh hilang dalam sekelip mata
Ucaplah alhamdulillah bukannya sukar, kerna semana kaya atau besar
Tetap Allahuakbar!!!

Jadikanlah ku tentera Fisabilillah yang tertera di kalimah harap memanduilah
Entah apabila persimpangan tiba,hidup penuh rintangan harus kuhadapinya
Harapku tidak terlupa diri bila gembira,dan cuma mula mencari kau disaat hiba
Ku cuma manusia penuh dengan kesilapan tapi bisa membezakan cahaya dan kegelapan
Tabah bila dihalangan duri onak dan cobaan
Teguh bila dicobakan keruh kuasa dan perempuan
Sentiasa legar diminda,dikejar dan dipinta dari zaman bermula hingga ke akhirnya
Ku mengerti siapa ku tanpamu disisi dan apa guna posesi juga posisi
Sementara ini cuma hanya puisi,nukilan tulisan dan bisikan isi hati
Mencari keterangan,menjiwai peranan menepati pesanan janji juga saranan
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki,moga tidak terleka dalam perjalanan ini

Aku yang memandang di dalam lubuk hati,mencari-cari zat rahsia yang katanya tersembunyi
Aku yang melihat alam meliputi wujud menyertai lalu ku pindahkan alam ke dalam mata hati
Aku hakiki,aku mengerti segala yang terjadi di langit dan di bumi
Gunanya tiada fantasi, pelik dan benar,qada’ dan qadar kau berilah ku kekuatan
Agar dapat ku hindarkan segala kesesatan
Usah kau biar nafsuku terliur dari pandangan majazi ini,
aku yang hodoh lagi hina amat benar merindui
Moga cahaya lailatul tak membutakan mataku,semoga segala puji tak ku meninggi diri
Moga segala janji dapat juga ku penuhi,moga dapatku hadapi tikaman dari belakang
Lidah setajam pisau, ku tidak akan risau dengan dugaan cabaran sepanjang perjalanan
Ku pasrah ku akur 7,8,6 Alhamdulillah Syukur…

Sujudku pun takkan memuaskan inginku
‘tuk hanturkan* sembah sedalam kalbu
Adapun kusembahkan syukur padamu ya Allah
Untuk nama,harta dan keluarga yang mencinta
Dan perjalanan yang sejauh ini tertempa
Alhamdulillah pilihan dan kesempatan
Yang membuat hamba mengerti lebih baik makna diri
Semua lebih berarti akan mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah...

Monday, October 25, 2010

the misery of week 14

tajuk nk gempak!
alahai biarlah...biarlah minggu ni berlalu dgn bangganya.
enjoy la smtra bleh enjoy (ini nasht gile!)


zaza the bdk rajin ;)teruja giler buku tu tgk aku??

muahahaha hampess,mls nk upload pic lg wifi slow..ergh!!

Friday, October 22, 2010

tiada kejayaan tanpa kegagalan


sedih,kecewa dan hampa aku pd diriku sendiri..

fail prezen..

Monday, June 21, 2010

liiriik


adrenalin


Rangkap satu
Kata mula pendahuluanku
Salam mula cara kita
Sejahtera semua

Jangan banyak jangan sikit
Sederhana cukup
Cara aku cara kamu
Sama tak serupa

Pandanganku hanya ke langit biru
Sabar menanti kelam berlalu pergi
Tampil matahari berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu


Siapa bilang siapa kata
Bulan itu jauh
Siapa sangka siapa tahu
Naik turun aku

Pandanganku hanya ke langit biru
Sabar menanti kelam berlalu pergi
Tampil matahari berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu

Kau juga aku bukan tak biasa
Dah jatuh dan bangun semula

Semua tahu semua tipu
Benar jadi palsu
Makin dekat makin mahu
Adrenalin laju

Berlari laju
Ku terbang tinggi
Menuju ke bintang itu



alejandro

I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can't be with you like this anymore.
Alejandro.

She's got both hands
in her pockets.
And she wont look at you,
Won't look at you

She hides true love.
En su bolsillo
She's got a halo 'round her finger.
Around you.

You know that I love you boy.
Hot like Mexico, rejoice.
At this point I gotta choose,
nothing to loose.

Don't call my name.
Don't call my name, Alejandro.
I'm not your babe.
I'm not your babe, Fernando.

Don't wanna kiss, don't wanna touch.
Just smoke one cigarette and hush.
Don't call my name.
Don't call my name, Roberto.

Alejandro.
Alejandro.
Ale-ale-jandro.
Ale-ale-jandro. [2x]

(Just stop. Please. Just let me go. Alejandro. Just let me go.)

She's not broken,
She's just a baby.
But her boyfriend's like a dad, just like a dad.
and all those flames that burned before him.
Now he's gonna fight your fight, gonna cool the bad.

You know that I love you boy.
Hot like Mexico, rejoice.
At this point I gotta choose,
nothing to loose

Don't call my name.
Don't call my name, Alejandro.
I'm not your babe.
I'm not your babe, Fernando.


Don't wanna kiss, don't wanna touch.
Just smoke my cigarette and hush.
Don't call my name.
Don't call my name, Roberto.

Alejandro.
Alejandro.
Ale-ale-jandro.
Ale-ale-jandro. [2x]

Don't bother me.
http://www.elyricsworld.com/alejandro_lyrics_lady_gaga.html
Don't bother me. Alejandro
Don't call my name.
Don't call my name, Fernando.

I'm not your babe.
I'm not your babe, Alejandro.

Don't wanna kiss, don't wanna touch. Fernando.
Don't call my name.
Don't call my name, Alejandro.
I'm not your babe.
I'm not your babe, Fernando.

Don't wanna kiss, don't wanna touch.
Just smoke my cigarette and hush.
Don't call my name.
Don't call my name, Roberto.

Alejandro.
Alejandro.
Ale-ale-jandro.
Ale-ale-jandro. [2x]

Don't call my name.
Don't call my name, Alejandro.
I'm not your babe.
I'm not your babe, Fernando.

Don't wanna kiss, don't wanna touch.
Just smoke my cigarette and hush.
Don't call my name.
Don't call my name, Roberto.

Alejandro.




cukup indah


Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2010/01/lirik-lagu-cukup-indah-alif-satar.html#ixzz0rXQUx8Pf


kisah kita


Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah
liriktube.blogspot.com
Satu cita-cita
Mimpi dan harapan
Selalu bersama
Dalam satu rasa
Rindukan selalu membayangi kita
Menjalani waktu
Dengan kisah kita

Chorus
Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dengan mimpiku
Ini kisah kita

Ulang Chorus

Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah

Ulang Chorus 4X




hati yang kau sakiti



jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanyalah untukku
karna kini kau telah membaginya

* maafkan jika memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

repeat *, **
repeat reff

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

Monday, June 14, 2010

~sahur~

aku bangun sahur lg arni.alhamdulillah...waktu maghrib nt genap 6 hari aku poce...tahniah zaza upgrade diri dah sekarang...bgus3...puji dri..kiki..

oleh sebab aku tdo awal smlm n mcm2 ari sblmnye,aku pom on9....on9 on9 on9...aku pom ushar blog aku...hemm...tetibe cam rajin plak nk modify blog ckt2...ha...ni lah hasilnye pas aku meneroka dgn hikmahnya..hehe tagline uthm g..

well,puas ati la ngn achievement aku sekarang ni...

tapi...ade certain things yg aku sedang cube utk ubah diri aku...
tanx to my hubby coz always support aku supaya supy jd better than this..

p/s hubby ku:

jaga diri,
jaga tingkah laku,
jaga solat,
jaga makan..

die nak aku slalu hepi kat cni walaupom jauh dr pdgn matanya..

haih...jiwangs plak ni ha..i love u so much..erm..uwaaaa....wanna cry...wanna cry... ;(

Saturday, June 12, 2010

gilerr wayangg

waaaaa....wekend ni dok umah aseb search trailer muvie2 bru...pastu rase teruje nk tgk muvi2 ni especially citer salt ni.trailer gempak siot!!arap2 dpt tgk ngn huby aku nt.wehhehe..



ha...klo dpt tgk citer killers ni pom ok gak..trailer wat kte excited nk tgk ha..



ade g citer cam karate kid ni..jackie chan oi..npk tue ckt dlm cter ni ngaja negro silat.hehe bkn la..ajar pape yg ptt la..



next muvie cam ni pom ok gak layan..



filem cruise ngn diaz ni plak bley thn la trailer die..aku suke3!!hehe



tapikan klo rase cam da xde citer laen nk tgk aku sarankan pegi la jenguk2 citer ni kt pawagam...klo bkn kte nk support filem kte sape lg kan...tol x cik sally?hehehe



sekian.

Friday, June 11, 2010

lagenda budak setan

pertama kali dengar ade filem lagenda budak setan,aku tersentak. adakah filem itu di adaptasi dr salah satu novel kegemaranku yg berjudul sama




aku tidak pasti sehingga lah adek aku (korang ley tgk pic bwh ckt blah kiri 2=yep dak sengal 2) tunjuk trailer filem tu kt aku.wah!! mmg excited sungguh nk tgk filem 2 taw.....

akhirnye dpt gak aku tgk filem 2 smlm bersama cik sally (yg sdg asyik mencube produk Alissa)uhuk~~



siyes korang akan rase feel lebey ckt kalo bace novel lagenda budak setan sblm tonton citer ni. dpd 5 bintang aku bagi 4 bintang!! wlpom ade klmhn sni n sane ckt...filem ni ttp dlm kategori filem terbaik n wajib tonton...adiosa!

---zaza---

agak poyo tajuk entry 2...suke ati aku r.hihi ok skang 11 jun 2010 jam 4:23pm. aku da kt umah KJ..sdg berpuase (nk mention gak 2?_) sdg menyiapkan asgmt puan hanim. yep puan hanim suh anta asgmt ni sblm bsok..means aku bley r anta mlm nt b4 11.59pm..ahakz..manusia2 suke sgt kerje bertangguh~~




yup==yup==yup==
==pagi td ade test etika==
yup==yup==yup==
==aku xtaw ape jwb==

hai...lantak la..janji aku jwb gak dri kosong camtu jek an..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...